Ljuskronor och kristallkronor hos Hagelins Antik i Stockholm


                            Att köpa en ljuskrona


När man skaffar sig en ljuskrona så är det sällan bara dess egenskaper som ljuskälla man eftersträvar. Ofta vill man försköna sitt hem med detta taksmycke eller att ge rummet en specifik atmosfär och karaktär.

Det första man bör tänka på är sålunda vad man vill ha ut av sin krona, ska den vara rustik eller elegant, dominant och iögonfallande eller sparsmakat återhållsam. Vår målsättning är att kunna ge kunden ett så stort urval av kronor som möjligt så att det skall finnas något för alla smaker.

Sedan bör man även tänka på hur stor krona man vill ha och/eller rummet klarar av. Givetvis är det så att ett stort rum klarar av en större krona än det mindre rummet men lika avgörande är rummets höjd. Många kronor dock inte alla följer regeln ju högre krona desto vidare är den. Det är alltså viktigt att man vet takhöjden i rummet där kronan ska vara. En annan aspekt av detsamma är om man ska kunna gå under ljuskronan eller om den skall hänga över ett bord.  En krona som man inte skall gå under kan generellt vara högre då den kan hänga längre ned från taket. 

Alla kronor hos Hagelins Antik är inte elektrifierade då många av kronorna vi har är betydligt äldre än människans användande av el. Dock går alla våra kronor att få med el i dvs vi elektrifierar dem åt kunden.  Elektrifieringen går till på så vis att vi i möjligaste mån använder oss av befintliga skruvar och delar för att inte åsamka kronan någon skada, skulle man någon gång vilja ta bort elen. Vi borrar inte i kronorna som man gjorde förr i tiden. De kronor som kunden önskar få el i men som inte har det elektrifierar vi gratis, det ingår i priset.

Så om ni nu söker en Ljuskrona är ni mer än välkomna att komma till oss och botanisera och låta er inspireras av Ljuskronor från olika epoker och alla möjliga och omöjliga former.